Støttekoncert 11. Oktober fra kl. 17

Koncerter
for en
god sag

(Indsæt artist) og (Indsæt artist) giver koncert for pigerne – og danskerne

Den 11. oktober – FN’s Internationale Pigedag – kan du samle vennerne og livestreame støttekoncerter til fordel for de millioner af piger verden over, hvis fremtid lige nu er truet på grund af COVID-19.

Når den danske festivalsommer bliver aflyst, og den ene spillestedsturné efter den anden bliver udskudt til forhåbentlig bedre tider i det kommende år, så må danske musikere tænke ud af boxen. Det nye livestream koncept, BOX, giver danskerne en unik mulighed for ganske gratis at få festen helt hjem i stuen – mens der samles ind til en god sag.

For COVID-19 ændrede ikke blot vores hverdag, som vi kender den, men forhindrer lige nu millioner af piger i verdens fattigste lande i at komme i skole, tage en uddannelse og skabe en bedre fremtid for sig selv. Det skal der laves om på.

Netop grundet COVID-19, vil det ikke blive muligt at købe billet eller fysisk, at deltage som publikum ved BOX-støttekoncerterne den 11. oktober. Til gengæld er det ganske gratis at se med online, hvor koncerterne livestreames fra kl.? på PlanBornefonden.dk, CopenhagenRecords.dk og på PlanBørnefonden, Copenhagen Records samt artisternes SoMe-kanaler.

Da koncerterne er gratis, opfordrer de medvirkende kunstnere og Copenhagen Records, som står bag BOX-konceptet, til at støtte PlanBørnefondens gode sag med 25 kr. via SMS til 1245 eller et valgfrit beløb via Mobilepay til 401636. Selv et lille beløb gør en kæmpe forskel for de piger, der lige nu bliver ramt af pandemiens mest alvorlige konsekvenser. Alle donationer går ubeskåret til PlanBørnefondens arbejde .

”COVID-19-virussen skelner ikke mellem køn. Men konsekvenserne ved at lukke samfund ned for at stoppe spredningen, går langt hårdere ud over pigerne i verdens fattigste lande. Når børn ikke kan komme i skole, er det i langt højere grad pigerne, der bliver sat til at passe de huslige pligter og syge familiemedlemmer i stedet for at deltage i fjernundervisning. Det er dem, der bliver giftet bort, når familien skal spare penge. Og det er dem, der i ren desperation kan være nødt til at prostituere sig selv for at skaffe penge til at brødføde familien, når de sædvanlige indtægtskilder lukker ned,” siger PlanBørnefondens direktør, Dorthe Petersen.

Klik her for at læs mere om PlanBørnefondens arbejde for udsatte pigers fremtid efter COVID-19 på PlanBørnefondens hjemmeside