Spleen United er et dansk electropop-band dannet i 2005. Bandet består af Bjarke Niemann (synthesizer og vokal), Kasper Nørlund (synthesizer og vokal), Rune Wehner (synthesizer) og trommeslager Janus Nevel, som kom med i bandet efter den oprindelige trommeslager Jens Kinch forlod bandet i marts 2008. Bandmedlemmerne har rødder i Jelling, men har i en årrække boet i Århus. I 2007 flyttede bandet til København.

Gruppen fik sin debut i september 2005 med albummet Godspeed Into The MainstreamDebuten indeholdt bl.a. singlerne “Heroin Unltd”, “In Peak Fitness Condition” og “Spleen United”.

I slutningen af 2007 udgav bandet singleforløberen “My Tribe”, og albummet Neanderthal blev udgivet den 21. januar 2008 og gik direkte ind som nummer et på salgslisten. Pladen er produceret af den amerikanske producer Michael Patterson, som bl.a. tidligere har arbejdet for BeckBlack Rebel Motor Cycle Club med flere. Anden singlen “Suburbia” blev et stort hit og var i 2008 den mest spillede sang på DRs P3. Efter udgivelsen fulgte en massiv danmarksturné, der bl.a. inkluderede Roskilde Festival 2008 og Grøn Koncert.